"De algemene belangenbehartiging
van de in de woonkern Geffen

gevestigde bedrijven"

4 april 2016

Open huis voormalig Rabobank gebouw
De naam voor de voormalige Rabobank wordt “de Florijn”


Op 1 april was het zover, de huurders van het zakelijk gedeelte op de eerste verdieping hadden een open huis. Genodigden en andere belangstellende uit Geffen waren welkom om het mooie kantoor boven te bewonderen aan de Dorpstraat 18 te Geffen.

Inmiddels zijn van de 7 kantoren boven, al 6 verhuurd. Er is een diversiteit aan kantoren. Een bouwkundig ingenieursbureau, notariskantoor, administratiekantoor, investeringsbedrijf, een technische verkoop kantoor en per 1 mei een uitzendbureau.


De opening werd gedaan door Wethouder Rene Peters van de gemeente Oss. Hij was onder de indruk hoe het is opgezet. Er zijn gezamenlijke spreekruimtes, toiletten, keuken etc. De eigen kantoren zijn  met veel licht, door de glazen wanden, waardoor alles openlijk en één geheel geeft. De Wethouder wilde al meteen een afspraak maken voor de afdeling economische zaken om een voorbeeld te geven hoe het ook kan met leegstaande kantoren in de gemeente Oss.

Natuurlijk zijn zij welkom. Een klein kantoor kan hier zijn eigen kantoor groots presenteren.


Hoe een samenwerking ook kan bleek wel dat de gezamenlijke bloemisten (Sanne bloem en interieurstyling, Gera bloemdesign en DFM Bloemen) uit Geffen ieder een hoekje hadden gemaakt om hun producten ten toon te stellen.

Zo zie je maar weer dat een samenwerking ook kan door met elkaar als con-collega’s om te gaan, in plaats van concurrenten die elkaar niets gunnen.


De wethouder onthulde de nieuwe naam van het gebouw. Want als je spreekt over de voormalige Rabobank bedoel je dan het gebouw aan het Dorpsplein of het gebouw verderop in de Dorpstraat wat ook de functie heeft gehad als apotheek?


“De Florijn” is van alle inzendingen gekozen als naam voor het nieuwe gebouw. Anemone Romme heeft de naam bedacht en heeft hier een dinerbon van Danny’s eeterij mee gewonnen.


De achterliggende gedachte hiervan was;

Niet alleen is dit een fijne, simpele korte naam waar Geffenaren van houden (ook zonder al teveel risico op schrijffouten, wat we niet kunnen zeggen van de Koppellinck), ook heeft het een krachtige dubbele lading:

  • het refereert naar vroeger:   de voormalige bankfunctie
  • het symboliseert de toekomst: een prachtig florerend centraal Geffens gebouw dat de bijbehorende bedrijven laat groeien. Welk bedrijf er in de toekomst ook gaat huisvesten, deze naam past altijd.


Een mooie verwijzing naar het verleden en de toekomst, tevens goed passend bij onze nuchtere Geffense inwoners.


>> Terug naar nieuwsoverzicht


Activiteiten en vergaderingen

Agenda

Fotoalbum

In the picture