"De algemene belangenbehartiging
van de in de woonkern Geffen

gevestigde bedrijven"

In the picture: Roelofs Advocatuur


Naam Toon Roelofs
Leeftijd 38 jaar

Relatie / 
burgerlijke staat
samenwonend in Nuland met Laura, Cas, Noor en Meis
Bedrijf

Roelofs Advocatuur


Aantal
medewerkers

1
Werkzaamheden
en specialiteiten

Advocaat voor MKB-ondernemers, waarbij ik mij met name richt op ondernemers die gevestigd zijn in de gemeente Maasdonk.

Mijn specialisatie is het zgn. ‘ondernemingsrecht’,  waaronder veel rechtsgebieden vallen (zoals arbeidsrecht, huurrecht, bestuursrecht, vennootschapsrecht, incasso). Kort gezegd; al het juridische waarmee een ondernemer in de dagelijkse bedrijfsvoering te maken krijgt.


Ondernemer sinds Februari 2013
Opleiding(en)

VWO (Titus Brandsma Lyceum in Oss), Rechten (Universiteit Tilburg) en vakgerichte opleidingen en cursussen


Ondernemend 
Geffen

Ik ben ongeveer een jaar lid geweest van Bedrijvenvereniging Geffen, toen mij werd gevraagd om mee te denken  over een samengaan met  de Winkeliers Horeca Vereniging, naar één (nieuwe) ondernemersvereniging. Ik heb geholpen bij de oprichting van de nieuwe stichting. Dit is goede stap vooruit geweest in het belang van alle ondernemers.


Activiteiten
Ondernemend Geffen

Naast het business-gala, vind ik met name de bedrijfsbezoeken interessant. Wat mij betreft zouden er overigens meer informele contactmomenten mogen zijn, om daarmee te weten wat een collega-ondernemer allemaal doet en kan. Vaak is de hulp of de kennis namelijk dichterbij dan we denken.


Toekomst
van Geffen

Alles is er op gericht Geffen in de gemeente Oss te laten opgaan. Dit lijkt inmiddels een gepasseerd station. Dat zal ongetwijfeld voordelen hebben, maar ook nadelen. Als het dorpse karakter van Geffen behouden kan blijven, dan zal er volgens mij voor veel mensen feitelijk weinig veranderen. 


Parkeerprobleem
centrum Geffen

Ik weet dat dit al enkele jaren speelt, maar nog steeds niet tot een voor ieder acceptabele oplossing heeft geleid. Het lijkt me overigens wel verstandig om dit voor het samengaan met Oss te regelen, om te voorkomen dat dit lokale probleem niet worden onderkend en opgaat in het groter geheel.


Bedrijventerrein
Heesch-West

Ook dit volg ik wel, maar niet zodanig dat ik van de hoed en de rand weet. Voor zover ik begrijp kost het tot nu toe veel (belasting)geld, maar heeft de gemeente Den Bosch er wel oren naar. Wellicht dat daar de oplossing ligt.

Geen ondernemer, dan...

Dat is voor mij een lastig te beantwoorden vraag, omdat ik sinds kort ondernemer ben. Eerst wil ik dus mijn kantoor verder op de kaart zetten en zien wat dat gaat brengen, voordat ik mogelijk weer een dienstverband overweeg.


Crisis

Dit een veelgehoord gespreksonderwerp in mijn dagelijkse praktijk. Iemand zei laatst: ‘Laten we het niet meer de crisis noemen, maar de nieuwe werkelijkheid en van daaruit weer verder gaan richting de toekomst’. Veel treffender kan ik het niet omschrijven, hoe ik zelf de crisis merk, zie en ervaar. Hoewel mijn vak van ‘alle tijd’ is, biedt de crisis mij ook kansen. Veel bedrijven hebben namelijk (meer dan ooit) juridisch advies nodig in deze moeilijke tijd.


Vrije tijd

Naast leuke dingen doen met mij gezin, doe ik graag aan sport. Denk aan voetballen, hardlopen of fietsen (wielrennen in de  zomer, mountainbiken in de winter). En op gezette tijden op vakantie of een dagje weg, staat me ook wel aan.


Verenigingsleven

Ik ben naast lid van Ondernemend Geffen, ook lid van de Nulandse Ondernemers Vereniging (NOV). Verder doe ik veel voor en bij RKVV Nulandia.


Favoriete website(s)

www.nu.nl

www.rechtspraak.nl

www.bd.nl


Social Media

Ik heb zelf een website (www.roelofsadvocatuur.nl) en ik heb een linkedin-account. Ik doe niet aan Twitter en ben niet actief op Facebook.

(Bij)gelovig

Katholiek, niet bijgelovig


Televisie / film

De Wereld Draait Door, Studio Sport, Pauw en Witteman


Muziek

Meestal Radio 538, en anders wat cd’s uit de ‘goeie ouwe tijd’


Favoriete boek

De Prooi


Politiek

Ik volg het met gezonde interesse, maar heb verder geen ambitie op dat vlak.


Overige(n)

Ik hoop nog veel Geffense ondernemers te ontmoeten en te spreken tijdens een van de activiteiten van Ondernemend Geffen of op een ander moment. Niet alleen om eens kennis te maken met de persoon en het achterliggende bedrijf, maar ook te zien of we elkaar ergens mee kunnen helpen.  Het ‘juridische’ komt namelijk steeds meer naar voren, en op dat vlak heb ik juist de nodige kennis en ervaring. Mijn insteek daarbij is praktisch en laagdrempelig, waardoor een goede afweging kan worden gemaakt bij of over een juridisch vraagstuk of probleem.

Volg ons ook op:

- Facebook

- Instagram

- LinkedIn