"De algemene belangenbehartiging
van de in de woonkern Geffen

gevestigde bedrijven"

7 februari 2018

John van Zweden geeft Lezing op 12-04-2018


John van Zweden zal op 12-04-2018 een lezing geven in samenwerking met NOV & OOV. Meer informatie volgt nog maar plan deze datum alvast in de agenda.
Over John van Zweden
John van Zweden was tot 2016 mede-eigenaar van Swansea City. Swansea City is opgeklommen vanuit de laagst betaalde voetbalafdeling tot de Premier League. Naast mede-eigenaar van Swansea City en eigenaar van de grootste behang- en woninginrichtingswinkel van Nederland, heeft John drie verschillende ondernemingen. Met zijn presentaties inspireert hij als geen ander over ‘ondernemen’ met Haagse humor.

Biografie
In 2002 heeft John van Zweden met een aantal lokale supporters de voetbalclub Swansea City gered door de eigenaar uit te kopen.
Vanaf dat moment is de voetbalclub uit Wales opgeklommen van de onderste plaats in de laagste betaalde voetbalafdeling tot de Premier League. In het eerste seizoen 2012-2013 speelde Swansea City met verfrissend voetbal mee in de top van de Premier League. In het seizoen 2012-2013 wonnen zij de League Cup waardoor zij in het seizoen 2013-2014 in de Europa League spelen. Naast het mede-eigenaarschap van Swansea City heeft hij op zijn 20ste de verf- en behangwinkel van zijn vader overgenomen en uitgebouwd tot de grootste behang- en woninginrichtingswinkel van Nederland. Het leverde hem landelijke bekendheid op als 'de behangkoning'.
Verder heeft John ook nog een reclamebedrijf, waar reclameborden worden gemaakt, textiel bedrukt en belettering van auto's  worden uitgevoerd. Daarnaast is in oktober 2013 zijn biografie 'Behangkoning in de Premier League' uitgekomen waarin het bewogen leven van John van Zweden wordt beschreven. In 2016 verkocht hij zijn aandelen aan een Amerikaanse investeringsmaatschappij. John blijft wel bij de club betrokken en gaat nog steeds iedere thuiswedstrijd naar Engeland.
>> Terug naar nieuwsoverzicht


Activiteiten en vergaderingen

Agenda

Fotoalbum

In the picture