"De algemene belangenbehartiging
van de in de woonkern Geffen

gevestigde bedrijven"

23 januari 2016

Business Gala 2016
Actieve jonge onderneemster tijdens ‘Ondernemers Event’ verkozen

Sanne, Bloem- en interieurstyling: Ondernemer van het jaar 2015

Geffen- Bijna alle leden van “Ondernemend Geffen” hadden gehoor gegeven aan de oproep om vooral aanwezig te zijn op het feestelijke Ondernemers Event. Het feitelijke idee achter dit soort bijeenkomsten is, om op een gezellige en vooral informele manier met elkaar kennis te maken. Een bijzonder tintje aan de feestelijke avond was de bekendmaking van de ondernemer van het jaar. Alle leden hadden, middels een stemming, in de voorafgaande weken hun keuze kenbaar kunnen maken.

 

Door Jan van Ravenstein

 

Voorzitter

Als opening van de feestelijke avond hield de voorzitter, John van Wanrooij, zijn traditionele Nieuwjaarstoespraak. Er was een korte terugblik. Het ledenbestand had een forse groei doorgemaakt in het voorbije jaar. Een inventarisatie gaf aan dat dit mede te danken was aan vooral de jongere ondernemer. Het collectief van de vereniging begint, mede door de oprichting van de nieuwe winkeliers werkgroep, zijn beslag en uitstraling te krijgen”, aldus de voorzitter.


Genomineerd

Tijdens de presentie van de ‘Ondernemer van het Jaar’ werden de bedrijven die op de nominatielijst stonden toegelicht. Er kon een keuze worden gemaakt uit maar liefst vijf genomineerde bedrijven. Dennis van de Pol, Glas & Schilderwerken. Café ’t Boetje, Boet van Dijk. Sanne, Bloem- en Interieurstyling. van Wanrooij, Bouw & Ontwikkeling en Jumbo Supermarkt, John van de Sangen. Bedrijven die zich in de Geffense gemeenschap, en soms heel ver daarbuiten, ieder op hun eigen manier profileren. Zakelijk, ondernemend en ook op het maatschappelijke vlak hebben ze van zich doen gelden.

 

De ondernemer van het jaar

De spanning in de zaal, en zeker bij de genomineerden, was intussen voelbaar. Na de toelichting van de presenator werd, onder het spreekwoordelijke tromgeroffel, de uiteindelijk winnaar bekendgemaakt. Sanne van de Haterd (27) was door haar Geffense collega ondernemers unaniem verkozen als Ondernemer van het jaar 2015. Een bijna sprakeloze en totaal verraste Sanne mocht van, Ruud en Joris Bosch (Wihabo) de Ondernemer van het jaar 2014, de felicitaties en de winnende bokaal in ontvangst nemen. “Ik voel het als een hele grote eer. En natuurlijk, ik had het wel stiekem gehoopt… een beetje maar”, maar zeker niet verwacht”, was het bescheiden commentaar van Sanne.


Sanne, Bloem- en Interieurstyling

Vijf jaar nog maar, ‘timmert’ Sanne aan de weg van het ondernemerschap. “Een jonge dame met pit. Actief, creatief en inventief…  Ze heeft laten zien hoe het ook kan. Juist in die moeilijk periode, met de recessie op haar hoogtepunt durft ze besluiten te nemen. Verhuizen, naar een groter pand. Het waren voor haar visueel bekeken maar een aantal meters, maar in de belevenis was het een o zo grote stap…  Dat is lef hebben en een bewijs van ondernemerschap, inzicht en durf”, was de toelichting die te horen was tijdens de finale. Steeds maar weer is ze actief, op alle fronten. Tijdens Effe noar Geffe is ze creatief aanwezig. Naast al haar drukke werkzaamheden heeft ze de uitdaging op zich genomen om als kartrekster te fungeren in de nieuwe ‘winkeliers werkgroep’. Actief en inventief.. Op alle vlakken.

 

Onderneemster

Nog maar net eenentwintig jaar oud, begon Sanne aan haar ondernemers avontuur. Met steun van haar vriend Jeroen, haar ouders, familie en zowat haar hele vriendenkring bouwde ze haar winkel toen om tot een warm en vooral gastvrij onderkomen. En ook nu weer, in haar nieuwe onderkomen, hanteert ze dezelfde uitstraling. “Weet je, iedereen is welkom, al is het maar om samen met ons een kopje koffie te drinken en wat rond te kijken”, zegt Sanne. Juist die gemoedelijkheid en gastvrijheid van Sanne heeft bij heel veel mensen veel indruk gemaakt. Iedereen voelt zich heel welkom in haar winkel. Wanneer je dat kunt uitstralen en vooral kunt bewerkstelligen, ja dan heb je de titel als Onderneemster van het jaar 2915 dubbel en dwars verdient.
>> Terug naar nieuwsoverzicht


Activiteiten en vergaderingen

Agenda

Fotoalbum

In the picture